ADAUGĂ

© 2022 Toate drepturile rezervate. SEOmaxim Romania

Acasă / News / Răsturnare de situaţie în cazul telecabinei căzute în Italia. Un român rupe tăcrea despre cumplitul incident: „Deocamndată am reparat-o aşa. Vom vedea ce va fi mâine!

Create a News listing

Răsturnare de situaţie în cazul telecabinei căzute în Italia. Un român rupe tăcrea despre cumplitul incident: „Deocamndată am reparat-o aşa. Vom vedea ce va fi mâine!

Postat la May 28, 2021

Ionel Adrian Alexandroae, un român în vârstă de 46 de ani care locuiește în Paesana, din zona Cuneo, a venit cu o dezvăluire incredibilă desîn cazul cabinei prăbuşite Mottarone.

Răsturnare de situaţie în cazul telecabinei căzute în Italia.  ”Am reparat-o așa pentru azi, vom vedea mâine”. Aceasta este conversația pe care meşterul din România a auzit-o între mecanicii de acolo. S-a întâmplat cu mai puțin de 24 de ore înainte de tragedia în care 14 persoane și-au pierdut viața, scrie La Repubblica.

Răsturnare de situaţie în cazul telecabinei căzute în Italia. Un român rupe tăcrea despre cumplitul incident: „Deocamndată am reparat-o aşa. Vom vedea ce va fi mâine!

Alte ArticoleLiber la vaccinare pentru copii. EMA a autorizat serul Pfizer ...Germania începe de luna viitoare vaccinarea copiilor de 12 ani. ...Un gangster cu o viață ca-n filme. Călătorie de lux în elicopter ...

Alexandroae era împreună cu soția sa pe vârful Mottarone și au făcut ultima plimbare sâmbătă, deci cu o zi înainte de prăbușire. La coborâre de pe munte, din cauza lucrărilor, cursa a fost întârziată cu aproximativ o oră și apoi au coborât în telecabină cu mecanicii „care au spus că nu pot scoate un rulment”, explică el.

Era ora 16, cel târziu ora 16.10: „Când soția mea a întârziat ne-am temut că nu vom avea timp să coborâm cu cursa de la ora 17. În schimb, plecarea s-a amânat pentru că a existat această problemă, iar la sfârșit, am așteptat aproximativ 55 de minute înainte de a pleca. S-a făcut 17:40 și în cele din urmă am plecat la 17:55”, povesteste acesta.

Românul explică că nu i-a fost frică: „Am avut întotdeauna încredere în aceste ascensoare, trăiesc la munte și am mers de mai multe ori cu telecabina. Eram sigur că totul era în siguranță, dar acum cred că puteam rămâne acolo. Miraculos? Destul, poate că ea nu a căzut în seara aceea, poate că mai trebuia să facă încă 2-3 curse. A fost ultima zi … „.

Sâmbătă după-amiaza a continuat în liniște, Alexandroae și soția sa au așteptat ca tehnicienii să termine intervenția și au coborât cu ei. Aceștia „discutau despre un rulment pe care nu au putut să-l scoată”. A doua zi, totuși, în timp ce se aflau în mașină, au auzit știrile la radio „și m-am gândit că ar putea fi acea telecabină. Nu știu, nu știu unde au făcut tehnicienii reparația, pe telecabină sau pe vreun stâlp, am auzit doar ciocanul care lovea, dar acum mi-e teamă că e așa. Nu am auzit totul în timp ce vorbeau, dar numai când au spus „o vom repara așa pentru azi, vedem noi mâine” și că vorbeau despre un rulment pe care nu l-au putut scoate”.

Citeşte şi: Telecabina prăbuşită în Italia avea frâna de urgenţă blocată. Mai multe persoane au fost arestate în dosar

Citește și... Andreea Mantea a recunoscut adevarul despre „burtica de gravida”. A susprins pe toata lumea cu anuntul ei Meta Estate Trust a atras 19 milioane de lei în prima sa rundă de finanțare