ADAUGĂ

© 2021 Toate drepturile rezervate. SEOmaxim Romania

Acasă / News / O legătură între vaccinul Pfizer și decesul unei persoane în Elveția este ”foarte puțin probabilă”

Create a News listing

O legătură între vaccinul Pfizer și decesul unei persoane în Elveția este ”foarte puțin probabilă”

Postat la Dec 31, 2020
Swissmedic, organismul de reglementare a medicamentelor din Elveția, a spus miercuri că nu a văzut nicio legătură între decesul unei persoane de 91 de ani din cantonul Lucerna și administrarea vaccinului Covid-19, adăugând că persoana decedată avea mai multe boli înainte de vaccinare, relatează Reuters.
”Clarificările aduse de autoritățile sanitare cantonale și Swissmedic au determinat că, ca rezultat al unui istoric de boli și al cursului bolii, o legătură între deces și vaccinul anti-Covid este foarte puțin probabilă”, a spus organismul de reglementare într-un comunicat.
Swissmedic a spus că bolile anterioare vor fi trecute pe certificatul de deces drept ”cauză naturală a decesului”.
Primele vaccinări din Elveţia au avut loc în Lucerna, săptămâna trecută, iar vaccinul dezvoltat de Pfizer cu partenerul german BioNTech este administrat cu prioritate persoanelor vârstnice.
Elveţia, care a aprobat pentru moment doar utilizarea vaccinului Pfizer/ BioNTech, a primit 107.000 de doze şi anul viitor va primi câte 250.000 pe lună.
Pfizer şi Swissmedic nu au precizat timpul trecut între vaccinarea persoanei și deces. Sexul persoanei nu a fost dezvăluit. Milioane de doze de vaccin au fost administrate. Mai multe persoane au avut reacții alergice după vaccin, dar acele incidente au fost rezolvate rapid.