ADAUGĂ

© 2022 Toate drepturile rezervate. SEOmaxim Romania

Acasă / News / Ministrul Educaţiei anunţă că în octombrie s-ar putea închide şcolile: „Din păcate, ăsta e trendul”

Create a News listing

Ministrul Educaţiei anunţă că în octombrie s-ar putea închide şcolile: „Din păcate, ăsta e trendul”

Postat la Aug 27, 2021

Sorin Cîmpeanu susţine că dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie, când şcolile trec în online.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, dacă tendinţa actuală de creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 se păstrează, în luna octombrie ar putea fi atins pragul de şase cazuri de COVID-19 la o mie de locuitori, când şcolile din acea localitate vor trece în online.

„Rata de infectare din localitate, acesta va fi criteriul (de funcţionare a şcolilor – n.r.). În Bucureşti suntem la 0,6 la mie. Avem o rată de creştere săptămânală de 1,5. Acum o săptămână eram la 0,4 – 0,6. Dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil, din păcate, dacă nu vom face progrese semnificative din perspectiva vaccinării, este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, joi seara.

Klaus Iohannis, înainte de începutul anului şcolar: „Fac un apel către părinţi şi personalul din Învăţământ: să arătăm că ne pasă cu adevărat de şcoală şi de viitorul copiilor şi să ne vaccinăm!” VIDEO

Ministrul Educaţiei a precizat că în 13 septembrie toate unităţile de învăţământ vor deschide anul şcolar cu prezenţă fizică.
„Până la 6 la mie, pe 13 septembrie, toate şcolile, fără niciun fel de deosebire, în funcţie de clasă sau alte criterii, toate şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică. De asemenea, se vor deschide cu prezenţă fizică creşele şi grădiniţele. Acestea vor fi păstrate deschise până se va atinge pragul de 6 la mie în localitatea respectivă. Sperăm cu toţii să nu ajungem în acea situaţie, dar suntem obligaţi să luăm în considerare la nivelul Ordinului comun care va apărea săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, 1 septembrie”, a detaliat Sorin Cîmpeanu.

Cum vor funcţiona creşele şi grădiniţele după intrarea localităţilor în carantină. Anunţul ministrului Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei a adăugat că s-au discutat scenarii şi pentru momentul când pragul de şase la mie va fi depăşit.
„Vom lua în considerare scenariul în care în localitatea respectivă se va depăşi pragul de 6 la mie. În această situaţie, creşele şi grădiniţele vor putea rămâne deschise pentru preşcolari cu măsuri complementare de siguranţă sanitară, însă şi la solicitarea Consiliului Naţional al Elevilor, toţi elevii ar urma să intre în online. O altă ipoteză a fost aceea de a permite elevilor vaccinaţi, de la clasa a VII-a, până la a XII-a să poată merge la şcoală. Această variantă a ieşit din calcul. Deci peste 6 la mie doar creşele şi grădiniţele şi vom discuta de învăţământul special”, a declarat Cîmpeanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, că rămâne „o prioritate zero obiectivul de a asigura o educaţie de calitate pentru cât mai mulţi dintre elevi, deşi criza sanitară nu s-a încheiat încă”. Şeful statului a adăugat că vaccinarea anti-COVID este singura soluţie eficientă pentru a creşte siguranţa elevilor, studenţilor şi a cadrelor didactice. ”Câtă vreme incidenţa din ultimele 14 zile a cazurilor din localitate rămâne sub pragul de 6 infectări la mia de locuitori, vom avea toţi copiii în sălile de clasă. Dacă se depăşeşte acest prag, şcolile trec în online în respectiva localitate”, a precizat Iohannis, în condiţiile în care până acum exista şi varianta de a-i trece în online doar pe elevii nevaccinaţi.

Citește și... „Urat, urat, foarte urat!” Reactie venita dinspre Catalin Morosanu, dupa ce Sergiu, taticul calaret, a vandut casa din donatii. Cum a reusit sa-l INSELE, chiar daca avea clauza clara sa nu vanda locuinta timp de cinci ani Polițiștii italieni s-au apropiat de această prostituată. Ce le-a zis tânăra, în limba română: „Am 25 de ani și…”