ADAUGĂ

© 2021 Toate drepturile rezervate. SEOmaxim Romania

Acasă / News / De ce rămân 4.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 din tranșa „simbol”. Explicațiile autorităților

Create a News listing

De ce rămân 4.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 din tranșa „simbol”. Explicațiile autorităților

Postat la Dec 28, 2020
Vaccinarea împotriva coronavirusului începe duminică la 10 spitale din linia întâi, la care ajung, însă, doar 3.000 de doze, pentru prima administrare, ceea ce înseamnă că din tranșa „simbol” vor fi utilizate 6.000 de doze. GCS anunță de ce rămân aproape 4.000 de doze.

  • Circa 3.000 de doze de vaccin, împărțite la 10 spitale din linia întâi din țară

Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică (GCS) au fost întrebați, sâmbătă seara, ce se întâmplă cu 4.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, care, teoretic, nu sunt folosite, informează Mediafax.

„Cele peste 3.000 de doze care vor ajunge mâine (duminică -n.r.) în spitale sunt doar pentru prima administrare și constituie un necesar estimativ întocmit de fiecare unitate spitalicească și poate suferi modificări. O parte din personalul din spitale este în concediu, alții sunt la scurt timp post-infecție cu SARS-Cov-2, alții au trecut recent prin această infecție și au decis să mai aștepte până ce se vor vaccina”, au răspuns cei de la GCS.

Aceștia subliniază că aceste doze trebuie să ajungă acolo unde este cea mai mare nevoie de ele.

Vaccinul dezvoltat de BioNTech și Pfizer se administrează în două doze: doza inițială și rapel.

În România au venit, vineri, în ziua de Crăciun, 10.000 de doze de vaccin împotriva coronavirusului, aceasta reprezentând tranșa „simbol”. Încă o tranșă, de 144.000 de doze va veni în țară luni.

Vezi și:

  • Vaccin COVID-19 în România: Ziua vaccinării - Duminică începe oficial campania de imunizare, inițial în spitalele din prima linie din țară. Tot ce știm până acum despre vaccin și despre campania de vaccinare