ADAUGĂ

© 2021 Toate drepturile rezervate. SEOmaxim Romania

Acasă / News / Calendar ortodox 8 februarie 2021. Sfântul Teodor Stratilat. Rugăciunea pentru ajutor imediat, care te fereşte de primejdii şi îndepărtează relele

Create a News listing

Calendar ortodox 8 februarie 2021. Sfântul Teodor Stratilat. Rugăciunea pentru ajutor imediat, care te fereşte de primejdii şi îndepărtează relele

Postat la Feb 08, 2021

În această zi, este prăznuit Sfântul Teodor Stratilat, cel care, datorită chinurilor pe care le-a îndurat în numele lui Hristos, a primit darul facerii de minuni. În această zi este bine să rosteşti rugăciunea pentru ajutor imediat, care te fereşte de primejdii şi îndepărtează relele.

Sărbători religioase 8 februarie 2021

Ortodoxe: Sfântul Teodor Stratilat

Alte ArticoleDetalii despre starea copilului trântit în parc: Va fi transportat ...Incendiu puternic în Capitală! A luat foc un bloc de locuinţe ...Un tânăr, amendat după ce a făcut drifturi într-o parcare ...

Greco-catolice: Sf. m. Teodor Stratilat; Sf. pf. Zaharia

Romano-catolice: Ss. Ieronim Emiliani, călug. *; Iosefina Bakhita, fc. *; Fer. Speranţa a lui Isus, călug.

Calendar ortodox 8 februarie 2021. Cine a fost Sfântul Teodor Stratilat

Sfântul Teodor Stratilat a trăit la sfârșitul secolului al III-lea și începutul secolului al IV-lea, potrivit crestinortodox.ro. Împăratul Liciniu, care-i prigonea pe creştini, ucide pe cei 40 de mucenici din Sevastia și pe mulți creștini care refuzau să se închine idolilor.

Auzind că Teodor era creștin și convertea pe mulți păgâni la creștinism, împăratul merge în cetatea Iracleea, în care acesta era conducător, să-i ceară să jerfească idolilor. Aduce cu sine mai multe statui de aur și argint, ridicate în cinstea zeilor. Sfântul Teodor îi cere împăratului aceste statui, spunând că mai întâi dorește să se închine lor în casa lui, ca mai târziu să le jertfească acestora în fața celor din cetate.

Citeste si Cine este preotul Alexandru Mazarache, principalul suspect în dosarul de ucidere din culpă a bebeluşului din Suceava. Mărturia unui enoriaş: „Slab, tras la față, ai senzația că îl ia vântul de pe stradă. Postește mult, se roagă și citește”

Teodor distruge statuile și împarte aurul și argintul săracilor. Este supus la multe chinuri, iar după cinci zile de temniță, este răstignit asemeni lui Hristos. I-au fost pironite mâinile și picioarele, iar trupul i-a devenit țintă tinerilor arcași. I-au fost scoşi ochii, i-au fost sparţi dinţii şi i-au fost rupte oasele. Împăratul, crezând că este mort, l-a lăsat pe cruce. Noaptea, îngerul Domnului l-a coborât de pe cruce și l-a însănătoşit. În urma acestei minuni, mulți păgâni s-au convertit la creștinism.

I s-a tăiat mai târziu capul, din porunca împăratului Liciniu.

Calendar ortodox 8 februarie 2021. Rugăciune pentru ajutor imediat

Strălucit voievod al adevăratei Oşti a Împăratului Ceresc ai ajuns, Fericite Teodor, purtătorule de biruinţă; că înţelepţeşte te-ai luptat cu armele credinţei şi mulţimile demonilor le-ai biruit şi adevărat biruitor te-ai arătat. Pentru aceasta, pe tine cu credinţă pururea te fericim!

Cu fapta şi cu cuvântul încredinţând numirea ta de dar al lui Dumnezeu, în dar împărţeşti daruri celorce au nevoie; că tot darul desăvârşit care se pogoară de sus, de la Tatăl primindu-l, îmbogăţeşti pe toţi cei ce te cinstesc pe tine.

Toată Dumnezeiasca armă luând şi înşelăciunea surpând, pe îngeri i-ai îndemnat să laude nevointele tale. Că aprinzându-ţi mintea de Dumnezeiasca Dragoste, moartea cea prin foc bărbăteşte ai înfruntat-o. Drept aceea potrivit cu numele tău, dăruieşti Dumnezeieşti daruri celor ce cer de la tine, purtătorule de biruinţă, Sfinte Mucenice Teodor. Pentru aceasta strigăm către tine: roagă pe Hristos Dumnezeu, iertare de greşeale să dăruiască celor ce prăznuiesc cu dragoste sfântă pomenirea ta.

Acum şi pururea şi-n vecii vecilor

Amin

Citeste si Cum se face scufundarea în cristelniţă. Preotul Visarion Alexa exemplifică tehnica imersiei