ADAUGĂ

© 2021 Toate drepturile rezervate. SEOmaxim Romania

Acasă / News / Calendar ortodox 12 ianuarie 2021. Sfânta Muceniță Tatiana, ocrotitoarea tinerilor

Create a News listing

Calendar ortodox 12 ianuarie 2021. Sfânta Muceniță Tatiana, ocrotitoarea tinerilor

Postat la Jan 12, 2021

În această zi este prăznuită Sfânta Muceniță Tatiana, ocrotitoarea tinerilor. Aceasta și-a închinat viața lui Hristos încă de când era o copilă și a primit darul facerii de minuni.

Sărbători religioase 12 ianuarie 2021

Ortodoxe: Sfânta Muceniță Tatiana

Alte ArticoleÎPS Teodosie s-a răzgândit privind vaccinul anti-COVID. „Umblăm ...Taxa auto. Ministrul Mediului anunţă variantele luate în calcul ...Carantină de la miezul nopţii. Arafat a semnat, se închid ...

Greco-catolice: Sf. m. Tatiana

Romano-catolice: Ss. Arcadie, m.; Cezara, călug.

Calendar ortodox 12 ianuarie 2021. Cine a fost Sfânta Muceniță Tatiana

Sfânta Muceniță Tatiana a trăit în vremea domniei lui Alexandru Sever (223-235), scrie crestinortodox.ro. A refuzat să se căsătorească, alegând să trăiască pentru Hristos. Datorită vieții sale, a fost așezată în rândul diaconițelor de Biserica din Roma, deși nu avea mai mult de 15 ani.

Este dusă în templul zeului Apolo pentru a-i aduce jertfe. În loc de cinstirea zeului Apolo, ea se va ruga lui Hristos. În urma rugăciunii sale, templul s-a cutremurat, o parte a templului și statuile zeului fiind distruse.

În altă zi, muceniță Tatiana a fost dusă la templul zeiței Artemis pentru a-i aduce jertfă acesteia. Dar la rugăciunea ei, din cer au coborât fulgere care au incendiat templul.

Citeste si Broşura despre vaccinare care va fi distribuită în biserici de preoţi. Ce informaţii conţine

După mai multe chinuri: aruncarea în foc, la fiare, scoaterea ochilor, tăierea sânilor, biciuiri, judecătorul a hotărât tăierea capului Sfintei Tatiana. Capul sfintei mucenițe Tatiana se găsește în Catedrala mitropolitană din Craiova.

Calendar ortodox 12 ianuarie 2021. Rugăciune de ajutor către Sfânta Muceniță Tatiana

O, Sfântă Tatiana, fecioară aleasă a Bisericii dreptmăritoare, ceea ce ai proslăvit pe Dumnezeu în mădularele tale cele muceniceşti, fii ocrotitoarea noastră în faţa necazurilor şi a primejdiilor. Tu, Sfântă Muceniţă, mireasă a lui Hristos Dumnezeu, ştiind cuvântul: „oricine va voi să-şi scape sufletul său îl va pierde, iar cine va pierde sufletul său pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela îl va câştiga”, nu te-ai temut şi cu bucurie ţi-ai dat viaţa pentru El.

Sfântă Tatiana, vezi slăbiciunile şi neputinţele noastre, vezi teama noastră de greutăţi şi frica noastră de suferinţă şi nu ne lăsa pe noi, cei ce iubim patimile păcătoase mai mult decât pătimirea pentru Hristos şi nu suntem vrednici de numele de creştini, dar alergăm la ajutorul tău, ca să mijloceşti pentru noi pururea la iubitorul de oameni Dumnezeu să punem început bun pe calea pocăinţei.

Sfântă Muceniţă Tatiana, aşa cum te-au înconjurat pe tine îngerii, aşa să ne înconjoare şi pe noi mila Domnului cu rugăciunile tale. Aşa cum rănile ţi-au fost tămăduite de Hristos, aşa să ne fie şi nouă tămăduite rănile sufletului prin mijlocirea ta. Ca întăriţi pe piatra credinţei, slavă, cinste şi închinăciune să înălţăm Unuia în Treime Dumnezeul nostru, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!