ADAUGĂ

© 2021 Toate drepturile rezervate. SEOmaxim Romania

Acasă / News / Calendar ortodox 11 ianuarie 2021. Sfântul Teodosie cel Mare, mare făcător de minuni. Rugăciunea pe care trebuie s-o rostească azi femeile care nu pot avea copii

Create a News listing

Calendar ortodox 11 ianuarie 2021. Sfântul Teodosie cel Mare, mare făcător de minuni. Rugăciunea pe care trebuie s-o rostească azi femeile care nu pot avea copii

Postat la Jan 11, 2021

În această zi, este prăznuit Sfântul Teodosie cel Mare, mare făcător de minuni. Femeile care nu pot avea copii sau cele care urmează să nască este bine ca, în această zi, să se roage acestui sfânt pentru dobândire de prunci şi naştere uşoară.

Sărbători religioase 11 ianuarie 2021

Ortodoxe: Sfântul Teodosie del Mare

Alte ArticoleCod galben de ninsori şi polei. Comandamentul de iarnă este ...Doctoriţă acuzată că şi-a ucis soţul. Soacra medicului ...Cum protestează poliţiştii faţă de îngheţarea salariilor. ...

Greco-catolice: Sf. cuv. Teodosie cel Mare

Romano-catolice: Ss. Honorata, fc.; Teodosie, călug.

Calendar ortodox 11 ianuarie 2021. Cine a fost Sfântul Teodosie del Mare

Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare a trăit în perioada secolelor V-VI, scrie crestinortodox.ro. S-a născut în satul Mogarisos din ținutul Capadociei, în estul Turciei de astăzi. Părinţii lui erau amândoi credincioși și cucernici.

Intră de tânăr în monahism, la o mănăstire din Ierusalim. După ce petrece alături de pustnicul Longhin, se retrage într-o peșteră din apropierea Bethleemului, unde timp de 50 de ani se hrăneşte doar cu ierburi sălbatice și legume. Datorită vieții sale, adună în jurul sau mulți ucenici.

Citeste si Arhiepiscopul Calinic anunţă că se vaccinează împotriva coronavirusului: Am fost vaccinați de mici. Ne-am pus întrebări îndoielnice?

Ridică o mănăstire lângă peștera în care vieţuia, unde pune bazele vieții monahale de obște. De aici și supranumele de „începător al vieții de obște“. Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare a trecut la cele veșnice în jurul anului 529.

Calendar ortodox 11 ianuarie 2021. Minunile Sfântului Teodosie cel Mare

Sfântul Teodosie este cunoscut şi ca mare făcător de minuni. Printre minunile săvârşite de acesta se numără şi aceea conform căreia a binecuvântat o femeie ai cărei prunci nu trăiau, iar după binecuvântarea acestuia, copiii i-au trăit sănătoşi. De asemenea, femeile însărcinate îl cinstesc pe Sfântul Teodosie cel Mare pentru a avea naştere uşoară.

Calendar ortodox 11 ianuarie 2021. Rugăciune pentru fertilitate

Auzi-ne pe noi, Milostive şi Puternice Doamne, ca prin rugăciunile noastre să se reverse harul Tău asupra noastră. Fii milostiv, Doamne, adu-Ţi aminte de porunca Ta, ca să se înmulţească neamul creştinesc, şi fii nouă ocrotitor milostiv, ca să se păstreze prin puterea Ta ce ai rânduit Tu.

Tu ai făcut cu puterea Ta din nimic şi ai pus început lumii, l-ai făcut pe om după chipul şi asemănarea Ta şi ai sfinţit Taina Căsătoriei prin care se preînchipuie taina unirii lui Hristos cu Biserica. Auzi-ne pe noi, Milosârde, pe robii Tăi care suntem uniţi prin Taina Căsătoriei şi cerem ajutorul Tău, revarsă mila Ta asupra noastră, ca să vedem pe fiii fiilor noştri până în neamul al treilea şi chiar al patrulea şi să ajungem până la adânci bătrâneţi şi să se învrednicească de Împărăţia Cerurilor prin Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvin toată slava, cinstea şi închinăciunea împreună cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt în vecii vecilor. Amin.