Add Listing

© 2019 All rights reserved. SEOmaxim Romania

Despre importanta unor Pompe Submersibile

Home / Directory / Despre importanta unor Pompe Submersibile

Create a Directory Listing

Una dintre cele mai frecvente intrebari ale utilizatorilor, majoritatea prezente pe forumurile dedicate, tin de utilizarea unor pompe submersibile cu debit mare. In realitate insa folosirea unor pompe submersibile debit mare este recomandata doar in cazurile in care este cu adevarat nevoie de acest lucru. De asemenea aceasta pompa submersibila beneficiaza si de protectie in cazul supratensiunii sau a subtensiunii, fluctuatiile de acest tip nemaiavand cum sa afecteze functionarea instalatiei.

Montajul acestei pompe se face foarte usor, aceasta putand fi pozata pe perete, langa instalatie sau chiar pe un suport. Deoarece face parte din gama de pompe submersibile debit mare atunci poate ca ar trebui sa enumeram si cateva caracteristii tehnice, iar in prima faza vom mentiona debitul care este de 15 metri cubi pe ora. Diametrul pompei este de 100 mm, iar diametrul de refulare este de 2 toli. Tensiunea necesara este de 400 V, lungimea pompei este de 1355 mm, iar cablul electric de alimentare are lungimea de 1 metru si este inclus in pachet. Pompa beneficiaza de un convertizor de turatie care ajuta la reducerea consumului energetic deoarece este evitata subturarea pompei. In acest fel este reglat numarul de turatii ale pompei, iar presiunea va fi mentinuta constanta in interiorul instalatiei.

Lagarele pe care se sprijina arborele rotorului sunt fixate fie in carcasa sau in capacele acesteia, fie in exterior, fie si in carcasa si in exterior. Lagarele pot fi de alunecare sau cu rulmenti. In cazul pompelor de mare putere si de turatie se folosesc lagare de alunecare unse cu ulei sub presiune, circulatia fiind asigurata de o pompa cu roti dintate. Presgarniturile se monteaza pe arbore in capacele frontale de aspiratie si de refulare, avand rolul de a izola interiorul pompei pe presiunea atmosferica.

Presgarnitura de la aspiratie trebuie sa impiedice intrarea aerului in pompa, care ar putea avea ca efect inrautatirea functionarii sau chiar scoaterea ei din functiune. Presgarnitura de la refulare trebuie sa impiedice iesirea lichidului din pompa pe langa arbore. Presgarnituria de la aspiratie poate avea si o constructie speciala, cu etansare hidraulica (fig. Aceasta este o presgarnitura obisnuita, care are insa mijlocul garniturilor de etansare un inel 1 gaurit si prevazut cu un canal circular.

Posted on May 30, 2018