ADAUGĂ

© 2022 Toate drepturile rezervate. SEOmaxim Romania

Acasă / Anunțuri / Pompe Centrifuge in grupuri de pompare incendiu si statii pompare apa uzata

Adaugă un Anunț

Pompe Centrifuge in grupuri de pompare incendiu si statii pompare apa uzata

Pompe Centrifuge

Atunci când ne confruntăm cu anumite probleme în gospodăria noastră, în speţă cu cele care ţin de apariţia subită a apei, se impune ca măsură raţională utilizarea unor pompe centrifuge care să ne ajute la evacuarea ei. În mod clar acest lucru trebuie precedat şi urmat de măsuri care şă ne ajute să prevenim aceste situaţii, iar acestea depind de la caz la caz, în funcție de situațiile întâmpinate. Atunci când vorbim despre un subsol inundat spre exemplu, acesta trebuie consolidat din punct de vedere al acumulărilor de apă, adoptând măsurile necesare astfel încât utilizarea unei pompe submersibile Vortex să nu fie doar o soluţie de moment. Explicaţia este una foarte simplă şi ţine de faptul că oricât de multe materiale de construcţii noi ar exista, capabile să lucreze în mod eficient sub apă, ele tot nu ar putea remedia situaţia.

Acest lucru vine ca urmare a faptului că în cazul unui subsol inundat nu avem cum să ştim de unde anume se infiltrează apa, şi anume din pereţi sau din placă (radier). De aici vine şi necesitatea folosirii unei pompe submersibile Vortex care să scoată aceasta apă, astfel încât noi să putem analiza de unde provine aceasta.

Pentru a satisface cerinta specifica a clientului, Grundfos a dezvoltat un nou format pentru instalare si a costomizat 4 grupuri de pompare incendiu, cu pompe centrifuge tip NK si CR (oferta), ce se incadreaza perfect in spatiul alocat. Pentru asigurarea cantitatii de apa de incendiu solicitate, Grundfos a ales sa instaleze un grup de pompare tip Hydro 2000 cu o capacitate totala de pompare de 150 m3/h. Grupul de pompare asigura o presiune constanta si reduce costurile de operare si de intretinere la minimum. La sistemul de irigatie, Grundfos a instalat un grup de pompare tip Hydro 1000 (oferta) cu pompe centrifuge verticale tip CR.

Cu o putere totala instalata, incuantum de 230 kW, sistemul de pompare asigura suficienta apa pentru irigatii si fantani. La pomparea apei uzate, Grundfos a instalat 5 statii de pompare apa uzata (oferta), complet echipate, cu panouri de comanda si protectie. Statiile de pompare pompeaza apa uzata catre ale statii de dimensiuni mai mari, unde doua pompe submersibile de debit mare repompeaza apa uzata catre sistemul municipal.

Nu uita ca daca puterea este mai mare, pompa pentru fosa septica tpoate pompa un debit mai mare. Ca urmare pompele pentru fosele septice cu putere mai mare trebuie sa mearga mai putin decat o pompa mai mica. Durata de viata a unei pompe centrifuge este direct proportionala cu cate ore merge. Chiar daca sunt mai ieftine, alegerea unei pompe centrifuge cu putere mai mica poate scurta durata de viata daca stii ca va fi folosita din greu.

Ia in considerare o pompa cu putere mai mare pentru a avea o durata de viata mai lunga. Masurat in metri cubi pe ora sau litri pe minut, debitul este o masura a cantitatii de apa pe care pompa submersibila poate sa o mute intr-o ora. Debitul este direct proportional cu puterea motorului, si va varia in functie de inaltimea la care trebuie sa refuleze pompa. Trebuie sa verifici debitul maxim pentru fiecare pompa.

Pentru a avea o pompa de scos apa din fosa care sa te tina mult timp si sa functioneze bine, ia in considerare o pompa de putere mai mare, care nu trebuie sa mearga foarte des. Din ce este facuta pompa cu tocator? Alege o pompa de apa murdara cu tocator care sa fie facuta din materiale de calitate cum ar fi fonta sau material plastic. Pompele submersibile din inox rezista foarte mult si sunt durabile. Materialul plastic face pompa sa fie mai economica ramanand de calitate. Inox sau plastic ramane sa alegi tu in functie de cat de mult vrei sa cheltuiesti pe pompa si cat de mult vrei sa te tina.

Pompele submersibile de apa murdara cu tocator trebuie sa vina cu protectie termica. Aceasta functie previne supraincalzirea oprind automat pompa. Este esential pentru a preveni defectarea unei pompe centrifuge. Mentenanta periodica te va ajuta sa identifici problemele comune ce pot sa apara.

Apa terestră este prezentă în multe forme şi cu o diversă alcatuire chimică. Deşi dinamic, acest fluid este la nivel global într-o cantitate constantă. Din vasta cantitate doar 2,5% este apă dulce, restul fiind apa mărilor şi oceanelor. Resursele de apă dulce exploatabile de către om provin din apa subterană şi apa de suprafaţă (râuri, lacuri). Pentru apa subterană pompele submersibile centrifugale multietajate sunt soluţia de bază pentru extracţia apei.

De ce se preferă pomparea apei subterane? Este unanim acceptată ideea ca dintr-un foraj bine executat se poate pompa apă de o calitate mulţumitoare, care de multe ori nu necesită tratament pentru a o potabiliza. În vederea alegerii unei pompe centrifuge pentru extracţia apei curate (sau brute) din adâncimi trebuie creat un fundament de calcul care să echilibreze balanţa: apă cerută de consumatori / apă furnizată de acumularea forajului. De multe forajul nu poate realiza debitul care este pompat către consumatori.